home potovanje mehika aktualno
 
Na pacifiski obali 17.06.2005
mexico: 16.06.2005 20:06 | slovenija: 17.06.2005 03:06
Vceraj smo se po celem dnevu v Oaxaci, zvecer odpravili na nocno voznjo proti pacifiku. Nas cilj je bilo mesto Pochutla v neposredni blizini Puerto Angel in znane plaze Zipolite. Voznja z avtobusom naj bi trajala 7 ur, vendar pa se je potovanje razvleklo na 10 ur in pol!!! In to za 250 km. Sredi noci se je avtobus vsavil zaradi prometne nesrece na cesti in smo cakali kar dolgo, predno smo se premaknili. Nihce sicer ne ve, koliko casa smo bili na mestu, ker smo po malem spali. Na sreco so avtbusi zelo udobni in dopuscajo, da prespimo noc na poti.

Zjutraj smo se pripeljali v oblacno jutro v mestu Pochutla, kjer smo najprej odlozili naso prtljago, ter kupili avtobusne vozovnice za San Cristobal, kamor se odpravljamo cez nekaj ur. Jutro smo zaceli s taksi prevozom skozi Puerto Angel do plaze Zipolite, kjer smo si privoscili jutranji sprehod po vrocem pesku in ravno prav toplem pacifiku.

V gostilni na koncu plaze smo si v senci privoscili hladno pijaco in v miru opazovali butanje valov ob pesceno obalo. Po nekajurnem pocitku smo se z lokalnim kamionetom odpravili novim dogodivscinam naproti. Najprej smo si v bliznji vasi Mazunte ogledali farmo in rezervat zelv.

Po ogledu smo se odpeljali se nekaj kilometrov dalje in si privoscili safari po bliznji laguni na plazi Ventanilla. S colnickom smo se popeljali po reki, ki se izliva v morje, ob njej pa zivi polno divjih zivali. Zelo na blizu smo si ogledali, kako je nas vodic iz colna hranil krokodile in z roko ujel mladega legvana. Ob reki je tudi polno ptic, vendar pa bi o pasmah in vrstah vec znal povedati Marko. Po pol urni voznji s colnom smo se ustavili se na farmi, kjer gojijo mlade krokodile, poleg tega pa imajo v ogtradi tudi nekaj vecjih krokodilov. Domacini so nam pripravili kokosovo mleko iz sveze nabranega kokosa iz bliznjega drevesa.

Po napornem potepanju smo se s kamionetom odpravili nazaj na plazo Zipolite, kjer smo si privoscili posteno vecerjo z razgledom na pacifik. Po vecerji smo se s taksijem odpeljali nazaj do Pochutle, kjer cakamo na avtobus s katerim bomo nadaljevali naso pot proti zahodu.

 
Lorena in Mateja
17.06.2005
Halo starsi, kaj se boste kaj oglasili? Mi smo bili danes cel dan na obmocju, kjer ni GSM signala, tako da vas nismo mogli priklicati ali poslati kaksnega SMS-a.
Maruška in Egon
17.06.2005
Mi smo vsi ok vključno s Tomijem. Smo polno zasedeni, zato se ne oglašamo. Naslednji teden bomo imeli več časa. Vidim, da uživate 100/h. Danes pridejo Marija in Joško. LP in veselo naprej. Čau, čau.

P.S. Pozdrave tudi od Nives in še od koga, ker sem pozabila.
Aleš&Marjeta
17.06.2005
Na sliki je videt, da vas žeja zelo daje. Imate pa nobel prevozno sredstvo, le redko si lahko privošči takšnega z balkonom :). Skratka uživajte in se slišimo.
Renato
17.06.2005
Uni martinčki so prav luštni. Glede predolge vožnje se pa ne pritoževat preveč - namesto 7 ste pač spali 10 ur :)
Stane, Erik, Maks
17.06.2005
Mi gremo jutri za teden dni na Cres. Bomo spremljali ekspedicijo, če bo kak cybercaffe v mestu. Vaše slikce z obale so super. Krokodil je videti kot pravi, čeprav je bil plastičen za turiste. A ste že poskusili tisto tekilo, v kateri plava črv? Pravijo, da je problem samo pri prvi rundi. Lep pozdrav!
Matej za Staneta
18.06.2005
Ce je bil tisti krokodil plasticen, potem je imel noter cisto nove baterije. Bi ga mogel videt, kako je skocil, ko mu je vodic vrgel ribo. In tudi koliko jih je bilo, ko so zavohali hrano. Lepo se imejte na Cresu in spremljajte naso odpravo. Ce se prav spomnim je en Cyber cafe cisto na obali v mestu.

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]