home potovanje mehika aktualno
 
Od Pacifika do San Cristobala 18.06.2005
mexico: 17.06.2005 19:06 | slovenija: 18.06.2005 02:06
Vceraj zvecer ob 23. uri smo zapustili pacifisko obalo Mehike in smo se z avtobusom 1. razreda odpeljali do San Cristobala. Voznja naj bi predvidoma trajala 10 ur, vendar smo bili na koncu na avtobusu le nekaj minut manj, kot 12 ur. Na sreco smo 3/4 poti prespali in je cas hitro minil. Glede na izkusnje, ki smo jih imeli iz prejsnjih vozenj z avtobusi smo se na to bolje pripravili in s sabo vzeli bistveno vec oblacil kot prej. Ne vem v cem vidijo Mehicani tak uzitek, da sredi noci na avtobusu nastavijo klimo na 16 stopinj in vkljucijo ventilatorje do konca... Ampak za vsako tezavo se najde zdravilo.

Med voznjo smo smo imeli postanek tudi v bliznji Tuxtli, kamor se bomo v naslednjih dneh se vrnili. Po prihodu v San Cristobal de las Casas smo si poiskali hotel v neposredni blizini avtobusne postaje. Glede na to, da ze 2 dni nismo videli tusa, smo bili ze vec kot potrebni mila in tople vode. Ko smo se spet spravili v normalno stanje, smo se odpravili na ogled tega tipicnega mehiskega mesta, ki lezi na visini preko 2000 m.

Med sprehodom po mestu smo si privoscili pravo kosilo v lokalni restavraciji, potem pa smo pot nadaljevali skozi trznico in si ogledali tudi prodajalne loklanih indijanskih izdelkov. Sicer pa je bil danasnji dan za razliko od vseh prejsnjih bolj posvecen pocivanju in regeneraciji.

V San Cristobalu bomo verjetno ostali 2 ali 3 dni, v tem casu pa si imamo namen ogledat se eno indijansko vasico, kanjon Sumidero in mesto Tuxtla. Pot bomo potem nadaljevali proti Palenqam.

 
Matej
18.06.2005
Aja, spomnil sem se da sem pozabil omenit, da 2 stvari tukaj mocno izstopata od povprecja. Kot ste ze opazili imajo dostop do interneta v Mehiki, tudi v najbolj zakotni vasi in to najmanj ADSL, racunalniki pa tudi niso slabi in imajo po vecini namescene Win XP. Druga stvar, ki izstopa pa so avtobusi (primera clase), ki tudi nic kaj ne sodijo v to okolje.
Mirko
18.06.2005
Hvala za voščilo za rojstni dan. Jaz vam privoščim en temeljit počitek, potem pa pričakujem pestro nadaljevanje popotnega poročila. LP
Mija
18.06.2005
Ojla ... stvar je zdej takšna ... vsi ste sklizlni na lepše, barabe! Dej mi Matej ob priliki vseeno napiši, kako usposobim pralni stroj, TV pa tut ne dela. A bi mogla še kak kabel kam vtaknit? (Ma tistga od tv-ja sem in ko odprem, šumi, druzga pa ne najdem.) Lepo se mejte še naprej in en pozdravček iz soparne Lju! Aja, naši so se tudi že oglasili s Cresa, najbrž tut vam. Čauuu.
Matej za Mijo
19.06.2005
Navodila za pralni stroj so na polici nad strojem. Vkljucit moras tudi stikalo zunaj na steni, tisto desno. Ce ne stroj nima elektrike. Poleg tega moras odpreti tudi ventil nad strojem. Ko koncas prati ga nazaj zapri (ventil za vodo). Za TV moras pa vtaknit tisti kabel od antene pri postelji, tam kjer spim jaz - na levi steni, ko prides v dnevno. Upam, da bo slo...
Matej za Mijo
21.06.2005
Nic nisi porocala, kako ti je uspelo pognati pralni stroj? Pa televizija? Ze gledas mehiske telenovele? Mi smo na Xocimilchu v MC-ju videli, ko so eno snemali. Sicer pa so tukaj telenovele res zelo razsirjene. Sprehajas se po ulicah mimo trgovinic in vcasih vidis celo druzino, ki v trgovini gleda telenovelo in veselo joka. Sploh se ne zmenijo za stranke, ko je na vrsti njihova najljubsa...

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]