home potovanje mehika aktualno
 
Naravne znamenitosti v okolici Palenque 21.06.2005
mexico: 20.06.2005 19:06 | slovenija: 21.06.2005 02:06
Za danasnji dan smo si izbrali vodeno turo po okolici Palenque. Ogledali smo si 3 naravne znamenitosti, ki so v lastni reziji tezko dostopne, saj so vse sredi dzungle. Zjutraj smo po zajtrku poiskali najugodnejso agencijo v mestu, ki organizira izlete v Misol Ha, Agua Clara in Agua Azul.

Nasa prva postaja je bil slap Misol Ha, ki je sredi dzungle, kar smo cutili po vlagi v zraku. Ze ce samo stojimo na miru se potimo kot cucki, ce pa se je potrebno spustiti na dno slapu, pa itak tece od nas kot izpod tusa. Slap sam je lep in najbolj nori turisti so se celo kopali v jezeru pod njim. Mi smo si privoscili le sprehod pod slapom, kjer smo se v prsu vode malo shladili. Po polurnem postanku pri slapu smo nadaljevali pot proti Aqua Clari.

To je turisticna znamenitost, ki po nasi presoji ni vredna ogleda. Reka, ki tece mimo in most cez njo. Tisti, ki bi bil navdusen nad to zadevo, se ni bil v Trenti ;-). Poleg tega pa smo imeli sreco, da je pred kratkim dezevalo in izgleda voda bolj kot Nesquik in cisto nic kot Aqua Clara. V polurnem postanku smo se sprehodili cez zibajoc most in se sprehodili malo vzdolz reke, potem pa nadaljevali pot proti Aqua Azul.

To je zelo turisticna tocka, kjer so podobni slapovi, kot v Plitvicah. V bistvu je to ena reka, ki ima veliko slapov in se lahko sprehajas vzdolz reke. Ob reki so stalno tudi stojnice s hrano in spominki. Tri urni postanek smo izkoristili za sprehod, ogled zivja, prehranjevanje in nakupe spominkov.

Po prihodu v Palenque smo se malo razgledali po mestu, si privoscili vecerjo, sedaj pa sva si z Loreno vzela cas, da se se javiva iz lokalnega Cyber Cafeja. Tudi tukaj imajo internet na vsakem vogalu in ni tezav z dostopom. Casa pa imamo trenutno tudi dovolj, tako da se z veseljem vsake toliko malo oglasimo.

Jutri imamo v planu se ogled znamenitih piramid v Palenqah, ker nam zmanjkuje pesosov, se bomo odpravili na banko menjat potovalne ceke, potem pa zvecer nadaljujemo pot proti Meridi.

 
Matej
21.06.2005
Mogoce se ena informacija.. . Ura interneta stane tukaj 8 - 10 pesosov, kar pride cca 160 - 200 SIT. Za naloziti fotke in napisati opis za 2 dni porabimo cca 1,5 ure.
Matej
21.06.2005
Danes smo poskusli tudi banane, nabrane neposredno iz drevesa. Imajo cisto drugacen okus, kot tiste, ki jih dobis pri nas. Okus je veliko bolj poln, so zelo sladke, veliko manjse in in jih z lahkoto pojes 5.
Mateja, Marko, Lorena & Matej
21.06.2005
Vse pasivne opazovalce nase avanture pozivamo, da se kaj oglasijo, ker smo tudi mi zeljni novic iz domovine ;-)
Mija
21.06.2005
Ha ha, kako promocijo Slovenije delate! A ste kaj shujšali v tem času? Aja, probajte izvohat mehiški hit poletja (naslednjič ko boste v diskaču ;-). Me prav zanima, kaj poslušajo ... Lp
Brane
21.06.2005
Kot vidim ste se bolj zagreti kot na zacetku potovanja, verjetno vam dnevi
bezijo, vendar je skoraj vsak lepsi od prejsnjega. Prijetno jeod doma potovati
z vami.Slike so pa sploh...
Nataša
21.06.2005
A mostnino so vam pobrali? Upam, ker se tako pritožujete. :))
Malo bi se lahko tudi kopali v tistih treh urah v Aqua Azul in svet bi bil spet veliko lepši. Vidim, da so vas pritegnile tiste gromozanske mravlje.
Marko: Kaj na indijanski tržnici v San Cristobal so imeli tisto lepo odejico za mene oz. se je našel plac v torbi?
Najbolj frišna novica iz SI pa je: pismo bomba ubilo 63-letno gospo.
Upam, da so vas očarale Palenque in že komaj čakam novih slik.

Lep pozdrav.
Nataša
Matej za Mijo
21.06.2005
Ce smo kaj shujsali? Ne vemo, ker nimamo tehtnice s sabo. Bomo videli, ko pridemo nazaj, ampak tortilje in pollo-ti nam kar gredo v slast, tako da ni bojazni. Tukajsnji hit poletja sem ti pa poslal na mail: Kumbia Kings, Dulce Nina.
Matej za Braneta
21.06.2005
Ej, da ne bom mislil, da sem pozabil nate. Eno fotko sem ti ze poslal iz Pacifiske obale. Se pa sedaj spet priblizujemo plazam in ti posljem se kaksno turistko v bikiniju, da bos lazje pocakal naso vrnitev ;-)
Matej za Nataso
23.06.2005
Ker Marka in Mateje ni, ti bom odgovoril jaz. Smo ze v Meridi, vse OK, hvala za opozorilo. V park in ZOO ne gremo, ker nam je zmanjkalo casa. Pekarne pa itak da redno obiskujemo ;-) Njami!

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]