home potovanje mehika aktualno
 
Palenque Ruins 21.06.2005
mexico: 21.06.2005 15:06 | slovenija: 21.06.2005 22:06
Ponoci je pri nas vihrala mocna nevihta, ki je oprala umazane in prasne ulice Palenque. Ko smo se zbudili smo z veseljem ugotovili, da v hotelu ni vode. Kasneje smo ugotovili, da tudi ce bi voda bila, bi bili na boljsem samo 10 minut. Po toliko casa smo bili namrec ze vsi prepoteni na poti proti Palenque Ruins.

Palenque Ruins lezijo cca 9km iz sredisca mesta in smo se do njih popeljali z Collectivom. Po placilu vstopnine, smo se sprehodili skozi ostanke starega naselja, ki lezi globoko v dzungli. Piramide so zelo mogocne in pustijo kar mocan vtis nate. Dodatno atmosfero ustvarijo tudi opice iz dzungle, ki se prebujajo in spuscajo "grozece" krike.

Arheolosko najdbisce se razteza na obsirnem podrocju, ki je prepleteno z ozkimi potmi skozi bujno dzunglo. Za ogled smo si vzeli celo dopoldne, srecali pa smo tudi kar nekaj popotnikov, ki jih poznamo ze iz prejsnjih krajev. Po ogledu smo si vzeli nekaj casa za izbiranje in nakup spominkov. Predvsem tukaj prevladujejo majevski in azteski koledarji natisnjeni na usnje.

V mesto smo se zapeljali s kombijem, kjer smo se najprej odpravili na lokalno banko. To je edina banka v mestu in zato je v njej tudi veliko gneca. Ker nam je zmanjkalo pesosov smo zamenjali nekaj potovalnih cekov, da bomo sploh lahko nadaljevali naso pot.

Po opravljenih bancnih formalnostih smo se takoj odpravili na avtobusno postajo, kjer smo kupili vozovnice za pot proti Meridi, kamor se odpravljamo danes ob 21. uri. Pot naj bi predvidoma trajala 8 ur, vendar pa bo po nasih izkusnjah se kaksno urico vec in racunamo, da bomo v Meridi jutri v jutrajnjih ali dopoldnaskih urah.

Popoldne imamo prosto za pohajanje po mestu in oglede izlozb in tako se je nasel tudi cas, da se vam spet oglasimo iz tukajsnjega Cyber Cafeja.

 
izabela
21.06.2005
ko smo se zjutraj prebudili je sijalo močno sonce. Skozi šipe je tako prepekalo da sem se ustrašila da ne kaj zagori. Skoraj se ni dalo dihati. Na srečo pa sem ugotovila da v jedilnici dela klima, toda 950 rusov, ki smo jih tam srečali ...
Sedaj sem pomirjena. Končno sem v gasi in Umag je za nami.
Upam da razumete moje počutje. Lep pozdrav od Scaluzero family
anita
21.06.2005
Končno se je tui v sloveniji zečelo poletje, upajmo, da bo trajalo vsaj kak mesec. Midva z Davidom sva si tudi privoščila malce poležavanja na sončku v Čatežu. Prav zato šele danes prebiram vse za nazaj, jutri si mogoče vzamem čas še za fotografije. Pridni ste, da se tako pogosto oglašate..amp ak a bo ostala kaka fotografija tudi za diaprojekcijo ? Bi si upala trdit da ja :))) Uživajte še naprej!
Karmen
22.06.2005
Dobro jutro mexican boys and girls...Kako gre kaj? Kar utegnem prebrati vse dobro? Uživate? Absolutno! Jaz delam in v tem uživam (ha,ha). Kmalu bo tudi zame konec šole in malo manj skrbi z Mašo. Lepe pozdrave od vseh nas in potujte še naprej in uživajte do konca. Enga ljupčka za vseh od Maše.
Mija
22.06.2005
Samo na hitro ... uši so dobile prvo dozo (hvala Stašu), zjutraj jih je še nekaj obletavalo petršilj, tako da mislim, da bodo dobile danes še enkrat svoj obrok. S Cresa so se mi pravkar oglasili in jih ni nihče ugrabil (nevarni kraji, ni kaj ;), drugače pa vrooooooooooo če! Baj.
Mitja
22.06.2005
Pri nas doma je vse po starem.Dela ne zmanjka.Za nameček je naročil še Komen,kot vedno naročiš danes,pripelj eš včeraj.Toplot a je udarila,tako da bi se potili tudi tukaj,pa še vsakdanje bi bilo.Tako pa..... Imejte sa še naprej lepo.Pozdrave od vseh.še posebej od Sare.
Nataša
22.06.2005
Na poti v Merido bodite zelo previdni. Tam pa ne pozabite iti v park kjer imajo mini živalski vrt po katerem te peljejo z malim vlakecom za 1 peso. Merida je tudi zadnji kraj za nakup pijače po normalni ceni - s s črvom ali brez! Na obali bo občutno dražje, kakor tudi vse ostalo.
Nič niste napisali ali konzumirate razne pogačice, ki jih prodajajo pekarne. So super, a ne?!
lp
Nataša
Irenca
22.06.2005
Nimam ki pisat. Pišem kr neki, samo zato, ker mi je ukazala Mija :-) Drugači sem malo brala mehiške novice in moram rečt, da je zanimivo, fotke pa so prav vabljive... Nisem lih za potovanja, ma zdej me prav mika, da bi bla tam.
Čau
Irenca
22.06.2005
Zdej nimam ki za počet tle na šihtu in sem se lotla ful prebirat te strani in po prvih nekaj dnevih fotk si nisem mogla kaj, da ne bi opazila ene zanimivosti. Sem že hotla komentirat, da ne moreš falit, da sta Matej in Mija brat pa sestra. Namreč fotkanje hrane. Ma pol sem prebrala, da je to Mateju naročila prav Mija. Ja, ki češ, enim pač uživamo v hrani, a ne Mija Marija :-) Njami.
Čau. Fajn se mejte vsi, čeprav vas več ku pol (90 %) ne poznam.
Irenca
22.06.2005
Ups, je poslalo večkrat. Se opravičujem za gužvo. Resnično. Ma so me motli tle...
LP
Brane
24.06.2005
Ob pogledu na prelepe slapove in kot izgleda, dokaj cisto vodo, zelim
izvedeti , ali je kaj rib notri in ce so, naredi eno fotko zame. Drugace pa
vidim, da imate kar naporne dneve, vendar vedno poplacane z lepoto,
ki vas obkroza.

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]