home potovanje mehika aktualno
 
Merida, Chitzen Itza, Tulum 25.06.2005
mexico: 24.06.2005 21:06 | slovenija: 25.06.2005 04:06
Koncno smo se v Meridi malo naspali. Zjutraj smo sli najprej na posten zajtrk, potem pa smo se odpravili proti vzhodni obali. Marko in Mateja sta sla na hitro pogledat se park in ZOO v mestu, vendar znameniti vlakec za 1 peso se ni vozil. Odrinili smo proti Chitzen Itzi.

O klimi na avtobusu spet ne bi razglabljali, ampak sedaj smo itak ze vajeni vsega hudega. Po dveh urah voznje smo prisepeli na eno najbolj znamenitih arheoloskih najdbisc v Mehiki. Ko smo stopili iz avtobusa se je takoj cutil mocan vpliv turistov, ki jih sem mnozicno vozijo iz Canucna in ostalih obmorskih letovisc.

Najdbisce je res lepo in ga krasi mogocna in lepo ohranjena piramida, ki je neko svetisce. Vsak obiskovalec mora splezati na piramido, pa ne glede na to, ali je tega sposoben ali ne. Pot navzgor se nekako gre, navzdol pa je tudi nam povzrocilo nekaj tezav.

Za ogled smo si vzeli nekaj casa in za veliki finale smo se podali se v notranjost piramide (ne da bi vedeli kam gremo). Znotraj piramide je ozek hodnik in stopnice, ki vodijo skoraj na vrh v sobo, kjer sta kipca vojscaka in jaguarja. Zanimiva in klaustrofobicna izkusnja na spolzkih stopnicah v skorajsnji temi.

Po ogledu smo imeli vec srece, kot pameti, saj smo dobili direktni avtobus do Tuluma kamor smo bili namenji ta dan. Dobili smo zadnje 4 sedeze. Voznja je trajala 2 uri in pol. Po prihodu v mesto Tulum smo si nakupili nekaj hrane in pijace, potem pa smo se odpravili v kolibe (Cabanas El Mirador) na obali.

Tam smo se namestili za eno noc in smo si privoscili "luksuzne" kolibe, ki so imele celo posteljo ;) Vecerjo nam je pripravil kar lastnik kolib, potem pa smo se odpravili na vecerni sprehod po plazi in spat. Ob 20. uri je bila ze popolna tema in smo se odpravili spat. O tem, koliko smo spali, pa raje ne bi diskutirali (vrocina, komarji, luksuzna postelja...)

 

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v slużbi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]