home potovanje mehika aktualno
 
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen 25.06.2005
mexico: 24.06.2005 21:06 | slovenija: 25.06.2005 04:06

Zjutraj smo se v kabanah zbudli ze zelo zgodaj in smo se odpravili gledat soncni vzhod. Prav dalec ni bilo potrebno iti, saj smo se samo zavalili iz kaban na pesceno plazo. Na plazi smo pojedli zajtrk, potem pa pospravli vso naso kramo v nahrbtnike in se kar pes odpravli do arheoloskega najdbisca Tulum - edino majevsko mesto, ki je bilo na obali.

Pot je bila sicer kratka, a so nam jo mocno popestrili komarji, ki so se nas privoščili za zajtrk. Rusevine so veliko manjse, kot vse druge na nasi poti, tako da smo si jih hitro ogledali. Ko smo zapuscali rusevine, smo srecali tudi prve Slovence in to se iz Vrtojbe.

Po ogledu smo se s taksijem odpravili v bliznji zabaviscni park Xel-Ha, kjer smo si privoscili all-inclusive vstopnico za 560 pesos (cca 11.000 SIT). V tej ceni so vstete vse atrakcije, izposoja opreme za snorkljanje, ter vsa hrana in pijaca v neomejenih kolicinah za cel dan. Predvsem smo se po dolgem casu posteno in dobro najedli in namocili v vodi.

Z ogledom parka smo zakljucili ob 17.30 uri in smo se odpeljali do Playa de Carmen, kjer smo se namestili v hostlu (Colores Mexicanos) blizu sredisca mesta. Odpravili smo se do obale, kjer smo doziveli kulturni sok! Povsod sami "beli" turisti, vsi govorijo anglesko in vse lahko placas z ameriskimi dolarji ali evri. Mesto zivi od samega turizma in najlazje ga je opisati kot neskoncno promenado ob obali polno trgovin, restavracij, barov... turistov pa malo morje in to sedaj, ko baje ni sezona.

Skratka lahko recemo, da smo zakljucili nase potovanje in sedaj nam ostane samo se nekaj dni dopusta. Jutri se bomo do vecera premaknili na otok Isla Mujeres, kjer prezivimo se zadnje 3 noci tukaj.

 
Matej
26.06.2005
Ojla, vceraj sem ravno dajal se nekaj fotk na stran, ko je zmanjkalo elektrike v Playa del Carmen. Potem je bila cela stala, ker ni delal internet in so klicali enega mozicka, ki je nekaj postimal, pa ni imel gesel... skratka na koncu mi je uspelo objavit le tistih par fotografij. Vec jih sledi, ko se vrnemo, ker smo sedaj ze na dopustu ;-)
Karmen
27.06.2005
Dobro jutro nam, in sladke sanje vam... Kako kaj na moji plaži, vam je všeč? Počasi, počasi se potovanje izteka in komaj čakam, da razkrijete vaša doživetja. Slike so lepe, vse je super (tukaj malo manj). Lepo zaključite potovanje in dopust in srečno pot domov. Pa, pa. Ljupčka še od Maše, ki ima danes prvi dan počitnic.
Mija
27.06.2005
Sem vedla, da brez zabaviščnega parka pa le ne bo šlo ;-)

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]