home potovanje mehika aktualno
 
Zadnji dnevi v Mehiki 28.06.2005
mexico: 27.06.2005 18:06 | slovenija: 28.06.2005 01:06
Ojla, verjetno se zadnji pozdrav iz teh krajev, predno jutri zapustimo Mehiko. Zadnja dva dni naj bi bolj lenarili po otoku, a nam ni cisto uspelo. Dopoldne smo sli res na plazo in preziveli nekaj uric v stilu "Smisel zivljenja je lezanje na plazi, z mozgani na off in ciuavo na strazi...". Z Loreno sva preizkusila tudi najino novo viseco mrezo (amako), ki naju je oba zdrzala, vendar pa tega ne moreva reči za špago. Sva oba pristala v mivki in sprožila salve smeha na plaži ;-)

Seveda pa smo takoj zatem dobili od domacinov lekcijo o amakah, vrveh in vozlih, tako da smo sedaj dobro pouceni o tej znanosti.

Na plazi nas je oprala tudi nevihta, ki pa je trajala le kaksnih 5 minut. Proti popoldnevu se je vreme malo pooblacilo in smo se odpravili malo raziskovat okolico. Z avtobusom smo se odpeljali na drugi konec otoka, kjer smo si ogledali rezervat zelv, potem pa smo sli na sam rt, kjer se konca Mehika.

Zvecer seveda pohajanje po "5th avenide", ki pa je tukaj dosti manj obljudena, kot na celini. Otok je najbolj obljuden cez dan, ko se sem pripeljejo trume turistov iz Cancuna in se vsi vozijo po otoku z vozicki za golf ali vespami.

Danasnji dan je bil rezerviran za izlet s potapljanjem na otoku Cotoy. Ponoci je celo noc padal dez in zjutraj nismo vedeli, ali bomo sploh sli na izlet ali ne. Glede na to, da se v agenciji niso odrekli nasim 400 pesosom po osebi, so se odlocili, da nas (in se dva americana) vseeno peljejo na otok. Ko smo odrinili, je bilo vreme se kar OK, sredi poti pa nas je sredi morja zajela mocna nevihta. Valovi, dez, premetavanje, slabost, veter... skratka, malo je manjkalo pa bi lahko nastopili v filmu "Cast away, part II" No, nekako nam je le uspelo doseci otok z nasim colnickom. Najprej so nam na otoku pripravili sadni zajtrk, potem pa smo imeli nekaj casa prosto za raziskovanje otoka in snorkljanje. Videli smo celo nekaj barakud, morskih listov in veliko drugega morskega zivja.

Okoli 13. ure je sledil najlepsi (in najslajsi) del izleta. Ribje kosilo. Nas kapitan Victor nam je namrec na zaru pripravil slastno barakudo. Njami... Vzdusje je kalilo le slabo vreme, saj je vecino casa dezevalo. To nas sicer ne bi motilo pri snorkljanju, a je bila vidljivost v vodi precej slaba, poleg tega pa smo imeli pred sabo se pot nazaj na Islo Mujeres.

Kot se je izkazalo pot nazaj ni bila nic posebnega. Ves cas nas je sicer spremljal veter, dez in visoki valovi, ki so nas premetavali po colnu, a se je (skoraj) vse srecno izslo. Nekaj kilometrov pred ciljem nam je namrec zmanjkalo goriva. Na sreco smo bili ze v obmocju, kjer je kapitanu lovil njegov GSM in je poklical domov, da so nas prisli iskat z drugim colnom... Ocitno v Mehiki prav uzivajo, da vzamejo na pot cisto tocno toliko goriva kot ga potrebujejo. Ze drugic na nasi poti se je namrec zgodilo, da smo na colnu ostali brez goriva.

Popoldne in vecer sta namenjena za lenarjenje in pakiranje. Jutri zjutraj odrinemo proti Cancunu in tam na letalisce, kjer imamo popoldanski let do Mexico City-ja od tam pa zvecer naprej proti Madridu. V Benetkah naj bi bili predvidoma v sredo proti veceru.

Vec o nasi poti sledi, ko spet operemo nase cunje, se znebimo komarjev in mravelj, ter se naspimo v domaci postelji.

PS: Maruska, a bi lahko poslala po Egonu, ko nas pride iskat v Benetke, za vsakega en panin s frisnim kruhom, presano slanino in malcek sira ? ;-)

 
Maruska
28.06.2005
Pei še enu mrzlu flašku laškega, č vm paša.
Prijeten let, brez neviht. Vidimo se prav kmalu.Čau, čau
Staš
01.07.2005
So bli uredi panini? Kako ste pa leteli? Vas fejst zdeluje časovna razlika? Tako smo se navadili na sprotno spremljanje vaše poti, da zdaj prav manjka, ko ne vem, kako se je zgodba končala. No, nekaj mora ostati tudi za potem, ko se vidimo! Ravno včeraj sva se z Branetom pogovarjala, da bo klasično vprašanje "Kako je bilo?" izpadlo prav čudno, ko pa že vse vemo. :) Malo pretiravam, saj vem, da boš imel v ponedeljek še veliko za povedat. Dobro se spočijte še čez vikend in se vidimo!

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]