home potovanje mehika aktualno
 
Prvi dan v Mexico City 12.06.2005
mexico: 11.06.2005 18:06 | slovenija: 12.06.2005 01:06

Ze prvi dan smo naredili nekaj sprememb v nasem planu potovanja. Namesto, da bi se odpravili proti Teotihacanu smo se odlocili za malce lazjo turo po mestu.

Zjutraj smo se pes odpravili do Zocala, kjer smo si na hitro ogledali najvecjo zastavo na svetu, potem pa smo se s podzemno zeleznico odpravili proti Xochimilco (plavajoci vrtovi). Med potjo je bilo Loreni tako slabo, da so ji mehicanke pihale z mapo. Vseeno smo pot do Xochimilca vsi preziveli.

Po "nekajurnem" barantanju za voznjo smo se odpravili na voznjo po plavajocih vrtovih. Voznja je bila res prijetna in za razliko od ostalega MC-ja je ta predel mesta zelo umirjen in sem se hodijo domacini med vikendi sproscat in imajo na teh colnih piknike. Seveda ti med plovbo ponujajo tudi razne stvari (sladkarije, oblacila, roze) lahko pa si narocis tudi pesmico pri plavajocih mariacih.

Po voznji smo se odpravili nazaj v center mesta, kjer smo si ogledali Antropoloski muzej. Po ogledu smo imeli sreco in smo videli tudi Voladores, ki so imeli predstavo pred muzejem v parku.

Z podzemno smo se peljali nazaj na Zocalo, kjer smo si ogledali katedralo, potem pa smo poiskali Cyber kafe, od kjer vam sedaj pisemo to porocilo.

 
Mija
12.06.2005
A do zastave pa niso šle une Lorenine Mehičanke, da bi mal zapihale, da bi se jo vsaj lepo vidlo na fotki ;-)? Fajn se mejte še naprej.
Renato
12.06.2005
Uni čolni so pa ena mexico disneyland kopija beneških gondol ;)
Renato
12.06.2005
... pa blejskih pleten :)
anita
12.06.2005
Hej, hej, vidim da uživate! Kaj pa počnejo uni strici gor na tistih štrikih? Uživajte še naprej, mislte na nas, ko nimamo čpasa za počitnice,... lp!
Dean
12.06.2005
Halo Mexico - SLO kliče.

Vidim, da se vam kar dogaja - super!
Pri nas nič novega, razen tega, da je bilo pred dvema dnevoma v Babnem polju -2 stpinje C. Super poletje.
Marko: uči desetprstno slepo tipkanje.
Faj se imejte.
LP v pričakovanju novih novic. Dean
Natasa
12.06.2005
Kaksna nostalgija me je zagrabila.. kot da bi bila vceraj tam.. z Mariachi na levi in Deanom na desni. :)) Super stran in informacije. Le tako naprej in komaj cakam novic iz Teotihacana.. .. lep pozdrav.
Natasa
Tata in mama!
12.06.2005
Vidiva, da vam gre vse po načrtih. Pri nas pa je vse po starem; mraz, oblačno in nič kaj prijetno. Včeraj smo bili v Idriji, danes pa smo pripravljali žlikrofe. Nekaj smo jih shranili tudi za vaju in še koga drugega. Lep pozdrav vsem!
Karmen
13.06.2005
Oja, vidim, da ste se ambientirali? ! Delam, delam, delam, malo manj kot zamorc, slikice lepe, vi vsi tudi, jaz malo manj.. Ponedeljek, delat bo treba, uuuuuužžžžživ vvajjjttte!!! !!!!!!!!!!!!! !!!!!! Pozdravček vsem tudi od Maše, pa,pa.
Brane
13.06.2005
Vidim,da vam ni cisto nic hudega. Zato je pa men, ker sem sam.
Stas bo namrec odsoten vsj se en teden. Ampak vseeno dajte si duska
ob Mehiskih lepotah. LP
Lorena in Matej
14.06.2005
Hvala vsem za sporocila. Jih bomo prenesli tudi Mateji in Marku. Prav lepo je prebrati novice iz domacih krajev, tako da se le oglasite se kaj.
Matej
16.06.2005
Vsem najlepse pozdrave iz Oaxace, pri nas vse po planu.

Renato: Ja, Xocimilco je res malo podoben Benetkam, le da so kanali ozji in je vse bolj umirjeno

Brane: Upam, da se Stas kmalu vrne in da bosta lazje shajala.

Anita: Tisti strici na strikih so Voladores, baje je tisto nek tradicionalen obred. Zavezejo se s strikom za noge in se spuscajo iz enega droga. Zanimivo in malce scarry za videt, ker je zelo visoko.

Mija: Lorena in Mateja sta se sedaj ze precej navadile na klimo tukaj in je ze veliko boljo. Na zacetku nas je zdelala nadmorska visina 2300m in zelo zelo slab zrak v MC. Ce gres pa se na podzemno je pa se veliko huje.

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]