home potovanje mehika aktualno
 
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano 14.06.2005
mexico: 13.06.2005 20:06 | slovenija: 14.06.2005 03:06
Mi nadaljujemo z nasim potepanjem po Mahiki. Zaenkrat smo se vedno nastanjeni v Mexico City, od kjer se odpravljamo na dnevne izlete po mestu in okolici. V nedeljo smo se odpeljali do mesteca Taxco, kjer smo se ogledali znamenitosti in se popeljali z njihovo zicnico na hrib, od kjer je lep razgled na mesto.

Najbolj so nas navdusile ozke in strme ulice, po katerih smo se potikali in odkrivali znamenitosti mesta. Ker nam je zmanjkalo domacih sendvicev, smo se prvic tudi zblizali z lokalno hrano. No, ne moremo se pohvaliti, da je bila ravno lokalna, ampak za zacetek je bilo.... hamburgerji in pomfri ;-).V mestu smo se prevazali tudi z njihovimi lokalnimi taksiji (WV kombiji) kar je posebno dozivetje. V en kombi se hkrati spravi tudi do 15 ljudi.

Po ogledu mesta smo se z avtobusom odpeljali nazaj v Mexico City. Po poti smo se iz visine nekaj nad 1000m dvignili na visino 3100m nad morjem, potem pa smo se spustili nazaj na 2300 m kolikor je nadmorska visina MC.

Po prihodu v mesto, smo se odpeljali do Torre Latinoamericano (znamenito stolpnico v srediscu mesta), kjer smo se z dvigalom povzpeli do vrha od kjer je (relativno) lep razgled. Kvari ga edino smog, ki vlada mestu.

Po ogledu mesta iz viska smo se sprehodili se do trga Garibaldi, kjer se zbirajo Mariaci. Prisluhnili smo njihovem igranju, potem pa smo odsli proti hotelu na zasluzen pocitek.

 
Lorena in Matej
14.06.2005
Se opravicujeva, ker ni fotk od tega dneva. Kartico s fotografijami sta po pomoti vzela Marko in Mateja, ki sta ze odsla v hotel... Fotke sledijo v prihodnjih dneh, oz. ob prvi priloznosti.

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v slużbi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]