home potovanje mehika aktualno
 
Teotihuacan in bazilika Guadalupe 14.06.2005
mexico: 13.06.2005 20:06 | slovenija: 14.06.2005 03:06
Danes (13.6) je bil na vrsti izlet v Teotihuacan, ki bi ga sicer morali opraviti ze prvi dan po prihodu v MC. Odlocitev, da zamenjamo dneve na programu se je izkazala za dobro, saj smo si Teotihuacan lahko ogledali v miru, brez vecjega navala turistov.

Zjutraj smo se s podzemno zeleznico odpravili do terminala Norte, od kjer vozijo avtobusi proti Teotihuacanu. Med voznjo smo videli prostrana barakarska naselja v katerh zivi velik odstotek prebivalcev glavnega mesta - predvsem tistih z nizjimi dohodki.

Na piramidah smo bili za tukajsnje razmere zelo zgodaj, saj se danes na piramido sonca pred nami se ni povzpelo 10 turistov. Vzpon na piramidah zahteva kar veliko pozornosti in previdnosti, saj so stopnice na nekaterih mestih zelo strme. Po vzponu na 3 najvisjo piramido na svet (piramida Sonca) smo se povzpeli se na piramido Lune. Iz obeh piramid je zelo lep razgled po celem mestu in na glavno ulico - avenijo smrti. Za zakljucek ogleda smo se odpravili se v muzej mesta, nato pa smo se z avtomusom odpeljali proti MC.

Tam smo se ustavili v baziliki Guadalupe, kjer smo se ogledali cel kompleks, ki obsega vec kot 7 cerkev, od katerih pa sta glavni nova in stara bazilika Guadalupe. Stari baziliki se ze mocno pozna pogrezanje tal, saj so njeni zvoniki ze mocno podobni stolpu v Pisi.

Za vecerjo (lahko tudi kosilo) smo si privoscili "Polo Mexicano" (pecen piscanec), ki smo ga pojedli kar v nasi hotelski sobi. Po okusnem obedu smo se odpravili na ogled centralnega parka (Alameda Central) od tam pa smo se s podzemno zeleznico odpelajli do letalisca, kjer smo menjali denar. Zanimivo je to, da je ravno na letaliscu najbolj ugodna menjava v celem mestu.

Podzemna zeleznica je tukaj izredno poceni in ena voznja stane le 2 pesosa (cca 40 SIT), tako da ta nacin prevoza s pridom izkoriscamo.

Jutri zapuscamo Mexico City in se odpravljamo proti Puebli, se prej pa bomo opravili nekaj ogledov po mestu.

 
Stane
14.06.2005
Živjo, zelo zanimivo poročilo, ravno prav dolgo in s slikami. Še pošljite. Te piramide so videti super. Da ne ostanete brez pomembnejših poročil iz SLO: majhen korak za človeštvo, toda velik za človeka: Maks se je naučil vozit na bicikl. Zdaj ga nič več ne ustavi, dokler ne zmaga na vuelti.
Meni je včeraj nekaj štekal računalnik, ampak sem poklical na siol in smo rešili. Bilo bi mi žal, da bi moral Matej prekiniti potovanje, ki se je ravno dobor začelo, pa sem raje takole rešil problem.
Lep pozdrav.
Mija
14.06.2005
Jaz in moje lektorske ... piščanec je "pollo", ma da se ne boste zmotil in naročil "polla". Lahko pa tut probaste pupe he he. Hasta luego!
Aleš&Marjeta
14.06.2005
Oj družba! Po opisu potovanja vam ni dolg čas. Vse skupaj izgleda zelo zanimivo, tudi slikovni material je pester. Imejte se lepo in se slišimo. Pozdrav iz ŠTAJERSKE.
DEAN in NATAŠA
14.06.2005
OK, Ciudad de Mexico ste raziskali ampak bil bi že skrajni čas, da začnete zahajat na tržnice in jesti lokalno hrano v "COMIDAH" pri kakšni gospe Loliti, Esmeraldi, Loli, Margariti... Marko saj veš "SUPA DE TRIPA" za tebe. To za kosilo ter za večerjo na ulični stojnici pa prečudoviti "TACOSI" in "REFRESCO" ali pa piva iz trgovine 0,95 litra - "FORMATO FAMIGLIARE". Pa dober tek! A ja pa še tiste pečene kobilce je treba probat za desert, sigurno jih imajo v Oaxaci.
Lep pozdrav saj veste iz ledenice.
Nataša in Dean
DEAN in NATAŠA
14.06.2005
A ja... Marko in Mateja a je na Piramidi del Sol pihala burja iz vajine desne?
Mija
15.06.2005
Ufff, ja hrana! Se strinjam. Sem jim ze pred odhodom prepovedala jest une packarije. Za povrhu ti pa se na internet napisejo, da so jedli hamburgerje in pomfri! Za tepst vas je! Od zdej naprej mate prepoved ... pa poslikite vse, kar boste jedli (oz. pustil na krozniku ;-) Cau ...

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]