home potovanje mehika aktualno
 
Mexico City - Puebla - Oaxaca 16.06.2005
mexico: 15.06.2005 18:06 | slovenija: 16.06.2005 01:06
Zjutraj smo najprej poravnali se nekaj dolgov, ki smo jih imeli z ogledi po glavnem mestu. Najprej smo se odpravili na Plaza de les tres cultures, kjer smo si ogledali zgradbe iz treh razlicnih obdobij: pred kolonialno, kolonialne in moderne.
Po ogledu smo se odpravili nazaj na glavni trg Zocalo, kjer smo si od zunaj ogledali Templo Mayor, potem pa smo se napotili v Palacio Nacional, kjer smo si ogledali Muralese Diega Rivere. Po ogledu smo se za trenutek ohladili v senci najvecje zastave na svetu, potem pa se odpravili v nas hotel, kjer smo imeli ze vse spakirano za na pot.

S podzemno zeleznico smo se odpeljali do avtobusne postaje TAPO, kjer smo kupili vozovnice za Pueblo. Voznja z avtobusom prvega razreda je trajala 2 uri in 15 minut. Po prihodu v Pueblo smo se na avtobusni postaji najprej znebili nasih velikih nahrbtnikov, potem pa smo se zaradi casovne stiske s taksijem odpravili v mesto. V nekaj urah smo si ogledali sredisce izredno lepega mesta, ki je polno cerkva in pisanih zgradb. Mesto ima preko 70 cerkva. Za trenutek smo se ustavili na osrednjem trgu in opazovali domacine pri pocitku in zabavi. Ker smo bili casovno omejeni smo se s colletivom (kombi) odpravili proti avtobusni postaji, od kjer smo imeli ob 19. uri voznjo proti Oaxaci. Ker ob primerni uri ni bilo nobenega avtobusa prvega razreda, smo morali vzeti avtobus Luxus razreda, ki je bil cca 1000 sit drazji (4 in pol urna voznja nas je tako stala cca 6000 sit). Avotbus je bil res luksuzen in smo uzivali v prijetni klimi, udobnih sedezih, poleg tega pa smo imeli v ceno vkljuceno tudi osvezilno pijaco, lastnega stevarda, ter samopostrezni bar s kavo in cajem.

V Oaxaco smo prispeli ob 23.20. Iz avtobusne postaje smo najeli taksi (600 sit) do hotela, kjer smo si uredili prenocevanje. Hotel Capulin je bil sicer cisto drugega razreda, kot tisti v MC, vendar pa se bomo morali kmalu navaditi na druzbo scurkov in zaveso v WC-ju namesto lesenih vrat. Sicer pa je hotel Slovencem dobro znan, kar je razvidno tudi iz grafitov v preddverju.
 

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v slużbi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]