home potovanje mehika aktualno
 
Oaxaca 16.06.2005
mexico: 15.06.2005 18:06 | slovenija: 16.06.2005 01:06
o Ceprav je bilo v sobi izredno vroce, smo se zbudili v prijetno hladno jutro z oblacnim nebom, ki je obetalo padavine. Najprej smo v recepciji shranili nase nahrbtnike in vrnili kljuce sobe, potem pa smo se odpravili novim dogodivscinam naproti.
Po priporocilu receptorja smo se odpravili v bljiznjo gostilno (Comido), kjer smo si privoscili dober mehiski zajtrk na osnovi sadja in jajc. Polni novih moci smo se odpravili proti avtobusni postaji od kjer smo se odpeljali na Mt. Alban.

To je areheolosko najdbisce v neposredni blizini mesta, ki je bila prestolnica Zapotekov. Mesto lezi na vrhu hriba od kjer je prekrasen razgled po okolici. V dveh urah smo si podrobno ogledali najdbisce in bljiznji muzej, potem pa smo se odpravili proti avtobusu. Med cakanjem na avtobus smo malicali, pri tem pa nas je prvic na nasi poti presenetilo tudi slabo vreme. Zacelo je dezevati in v 5 minutah smo se iz kratkih rokavov preko dolgih oblekli v vetrovke! Na sreco pa nam ni bilo potrebno dolgo cakati na avtobus in smo se kmalu odpeljali nazaj v dolino v Oaxaco.

Po prihodu v mesto nismo izgubljali dosti casa in smo se z lokalnim avtobusom kmalu odpravili do bljiznje vasice El Tule, kjer kraljuje najvecje drevo na svetu (po obsegu) 816.000 m3. Po ogledu drevesa in lokalne cerkve, smo se odpeljali nazaj v Oaxaco.

Kupili smo tudi avtobusne vozovnice za naso nocno voznjo proti Pacifiku. Ob 23. uri se bomo odpeljali iz Oaxace do Pochutle (4000 sit) voznja pa naj bi trajala 7 ur. Od tam se imamo namen odpraviti na samo obalo, po vsej verjetnosi na plazo Zipolite v blizini Puerto Angel.

Pravlkar smo si privoscili tudi tipicno mehisko vecerjo, ki je bila sicer nekoliko pekoca, vendar zelo okusna. Sedaj imamo do 22. ure cas in se potikamo po mestu. Tako imamo tudi cas, da se vam spet kaj oglasimo.
 
Od Lorene za Marjetko
16.06.2005
zivjo pupa , en prav lep pozdrav iz Oaxace, res se mamo fino in prav uzivamo. Upam, da te ne "mori" moje dodatno delo ki sem ti ga pustila in da kolikor toliko shajate brez mene(saj ne da bi bila prav tako pomemben clen, ma glede na situacijo;-))
Javi se se kaj ce bo mela cas, sama pa ti bom tudi se kaj napisala.

Lp, od Lorene in vseh ostalih
Mateja in Marko za Pezota(Mat ej P.)
16.06.2005
Dobro si oglej sliko in ob povratku pricakujemo primerno "nagrado" za reklamo v daljni dezeli. :-)
Lep pozdrav tebi in druzini, Mateja in Marko
Marko in Mateja za Nataso in Deana
16.06.2005
Hojla, zaenkrat nam poteka vse po planu, piha z vseh strani ne samo z desne, danes je celo dezevalo. Hvala za opozorilo za tripe in kobilice. Bomo poskusili in vam povemo kako je bilo.
Se se slisimo in javljajte se se pridno naprej. Lp, M&M
Za Marjeto in Alesa
16.06.2005
O pozdravljena Stajerca, ste nas prav prijetno presenetila z vajinim obiskom na strani. Ja, res nam ni hudo, in uzivamo kar se da. Oglasita se se kaj, lp od vseh 4.
Mija
16.06.2005
Pozdravček od mene in vaših rožic ;-) Sicer pa po starem - BP, LP.
Marjetka
16.06.2005
Ojla, Lorena, vesela sem tvojga "glasu" in še bolj, ker se mate fajn...Slike so prelepe in z veseljem jih pogledam. Na službo pa pozab, dela je zmeri preveč, to veš tud sama. Če bi se premislila in še mal podaljšala, te pa z veseljem nadomeščam še naprej...Ni tako hudo...Drugač je vse po starem, včeri me je obiskala Vlasta in te lepo pozdravlja. Oglasi se še kaj in uživaj še naprej... Lep pozdrav tebi in ostalim, Marjetka
Stane
16.06.2005
Živjo, po slikah in poročilu sodeč vam gre v redu. Vse je zanimivo, opis in slikce. A se zavedate, da ste na poti že en teden? Frrr, pa boste doma. Mi v rahlih pripravah za na Cres, gremo v soboto zjutraj. Upam, da je tam tudi internet in bomo spremljali dogajanje. Katere vrste pa je največje drevo na svetu? Ni videti češnja. Lep pozdrav!
MITJA IN TATA JURIJ
16.06.2005
TUDI PRI NAS SE PRIPRAVLJA K NEVIHTI ,VENDAR MALO HLADNEJŠI KOT PRI VAS.KOI KRAPI ZAENKRAT LEPO RASTEJO. ZRIHTAJ KAKŠNEGA KUPCA HA HA HA ! LEPE POZDRAVE OD VSEH.
Mija
16.06.2005
Ja, me je nevihta ne spusti s šihta ;-) pa napišem še par neumnosti (sorči) ... Matej, nekam kislo se držiš na uni sliki, čemu je tako? Pa le fotkejte se še naprej v parih, ker če ne težko ugotovimo, kdo je kdo. A šumnike vidte normalno? Nč no, LP še enkrat.
Elda
16.06.2005
Zdej pa že mene zanima, kaj ste imeli za zajtrk-nekaj rumenega in rjavega na sliki-pri nas bi se temu lahko reklo polenta pa kofe, pa še nekej.Kaj pa v resnici to je?Upam, de je blo vsaj dobr.
Nataša
16.06.2005
Mljask hrana. Sem ravno prav lačna in potem te slike...jajca po domace.
Hotel je pa bil vseeno dober, a ne? Najprej sem pomislila, da ne govorite o istem, ker sem pozabila na tisti "detajl" glede vrat v kopalnico. Pa prali ste kaj na strehi? Glede na to koliko ste obloženi predvidevam, da vam še ni zmanjkalo čistih cunj. :))
soseda Max in Jure
16.06.2005
Dejte nama kakšno fejst mexicanko poslikat. Pa lepo se imejte!
Mirko
16.06.2005
Živjo, midva z Anico sva se sinoči vrnila iz Tunizije. Moram priznati, da si kljub internetnemu kotičku v hotelu nisva utegnila ogledati vaše strani. Super je! Veseli me, da se imate tako dobro. Danes sem rabil kar kaki dve uri, da sem nadoknadil vse zamujeno. Tudi midva sva se imela super. Za dva dni sva šla v Saharo- malo z avtobusom, malo s terenci, malo s kamelami in malo peš. Vse skupaj je šlo kar preveč hitro in danes sem že na šihtu, Anici se godi malo bolje in je šla danes še v Čateške toplice, kjer je njena mama in sestre. Vsi vas lepo pozdravljamo, posebno še stara mama.
Matej za Eldo
17.06.2005
Tisto na slikah je vmesano jajce zraven pa tortilja (moka in voda) ter prelito s fizolovo omako. Nic kaj gorensko, a ne?
Matej za Staneta
17.06.2005
Po nasih informacijah, naj bi bilo tisto drevo neke vrste cipresa. Sem slikal tudi tablo pod drevesom, kjer vse pise... Mi je Lorena ravnokar dala vstopnico, kjer pise: Nombre comun: Ahuehuete o sabino, nombre tecnino: taxodium mucronatum (ten), familia: taxodiacea, genero: taxodium.... ce ti seveda vse to kaj pove ;-)
Matej & Co.
17.06.2005
Sem dodal se 3 slike, ki smo jih posnelo po tem, ko smo zapustili Cyber cafe v Oaxaci.

 
Seznam novic
od Cancuna do panina
Zadnji dnevi v Mehiki
Playa del Carmen, Cancun, Isla Mujeres
Tulum, Xel-Ha, Playa de Carmen
Merida, Chitzen Itza, Tulum
Nevihta, nocna voznja in Uxmal
Palenque Ruins
Naravne znamenitosti v okolici Palenque
Canjon Sumidero in Tuxtla
Indijanska vas Chamule in San Cristobal
Od Pacifika do San Cristobala
Na pacifiski obali
Oaxaca
Mexico City - Puebla - Oaxaca
Teotihuacan in bazilika Guadalupe
Izlet v Taxco in Torre Latinoamericano
Prvi dan v Mexico City
Potovanje od Vrtojbe do MC
Zadnji dan v službi in pakiranje
Priprave so v polnem teku
Pred odhodom

 

[ home | potovanje | mehika | aktualno ]